Familiale verzekering

Ik, jij, hij of zij: iedereen goed verzekerd. 

Stel: u plaatst ‘s avonds uw vuilniszak buiten ter ophaling. ‘s Nachts breekt er een onweer uit met bijhorende rukwinden. De vuilniszak vliegt op straat en de voorbijrijdende wagen probeert deze nog te ontwijken. Door zijn manoever belandt de bestuurder in de voortuin van de overbuur. U bent verantwoordelijk voor de geleden schade maar hebt een familiale verzekering onderschreven. Deze zal zowel de schade aan het voertuig alsook de schade aan de voortuin vergoeden.

De familiale burgerlijke aansprakelijkheid is een gezinsverzekering die de schade vergoedt aan derden waarvoor je als individu of als gezin burgerlijk aansprakelijk bent. De contractuele schades vallen hierbuiten. De verzekering betaalt, mits eventuele vermindering van een vrijstelling, een vergoeding voor lichamelijk en materiële schade toegebracht aan derden.

Schade veroorzaakt:

  • door de inwonende moeder

  • door uw huisdieren

  • de kinderoppas of de poetsdienst

  • tijdens het sporten

  • het  vallen van de schoorsteen op een groep wandelaars

  • wanneer u in een hotel logeert

Opties:

Rechtsbijstand. Hebt u zelf schade geleden? Dan hebt u ook recht op een vergoeding. Juridische bijstand ter verdediging van uw rechten. Ook het voorschieten van de vrijstelling wanneer de verantwoordelijke derde deze niet betaalt. Insolvabiliteit van derden.

Huispersoneel:

Deze optie beschermt u tegen de zware financiele gevolgen van de ongevallen van uw huispersoneel bij u thuis of op de weg van en naar uw huis.